UPDATE. GREVA RATC DIN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ S-A LĂSAT CU DEMISII! Iată ce capete din conducere au căzut!

Miercuri, 22 Mai 2013
5287
UPDATE: Autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun au rămas în bază astăzi de dimineață. Șoferii au declanșat o grevă spontană, cerând mărirea salariilor, acordarea tichetelor de masă și demisia liderului de sindicat și a altor patru persoane din conducerea regiei. Este vorba despre liderul de sindicat Timur Ibram, Bari Gevat, șeful Autobazei RATC, Cornel Marin, șeful Corpului de Control, Nicolae Vatră, șeful Biroului Administrativ, și Dumitru Coiciu, fostul director general al RATC, actualmente director adjunct. 
După mai multe negocieri cu conducerea instituției, la care a participat și viceprimarul Gabi Stan, greviștii au "câștigat" mai mult promisiuni decât drepturi concrete. Singurele lucruri concrete obținute aiu fost demisia liderului de sindicat Timur Imbram și suspendarea din funcție pentru o perioadă de 30 de zile a lui Bari Gevat, Cornel Marin și Nicolae Vatră. Dumitru Coiciu nu a putut fi suspendat deoarece, în prezent, este în concediu și este plecat din țară. 
În ce privește tichetele de masă, viceprimarul Gabi Stan a spus că "ar putea fi acordate după o lună de zile de evaluare", iar salariile vor crește abia atunci când regia se va mai redresa puțin și va mai acoperi din pierderile de milioane de lei pe care le are lunar. 


În jurul orei 12,30, după numeroase presiuni din partea conducerii RATC, dar și ale liderilor lor, șoferii au decis să scoată autobuzele pe traseu, cu hotărârea totuși ca să reia greva dacă văd că nu se schimbă nimic.
Pagina a fost generata in 0.2591 secunde