Imagini DE VIS din Parcul Tineretului. Din păcate, nu sunt din Constanța…

657

Articole de la același autor

Odinioară al doilea oraș ca mărime și importanță al țării, Constanța a rămas mult în urmă nu numai față de municipii similare ale României, ci și față de orașe cărora, acum 30-40 de ani, le dădea clasă.

Haideți să facem, astăzi, o simplă comparație cu municipiul Buzău, unul cu potențial economic net inferior Constanței. Și totuși, de la an la an, din punct de vedere urbanistic, Buzăul arată tot mai bine. 




Marele punct de atracție al Buzăului îl reprezintă Parcul Crâng, însă, la capitolul spații verzi, tare de tot vin Parcul Marghiloman, complet reabilitat printr-un proiect co-finanțat de Uniunea Europeană, în valoare de numai 3 milioane de euro (da, e o sumă mică, pentru un complex ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare!), și Parcul Tineretului.

Fac precizarea că, după căderea comunismului, în anii 90, cele două parcuri căzuseră-n paragină, dar uite că administrația locală a găsit soluții pentru a duce cele două locații la standarde cu adevărat europene.

După ce am publicat, într-o ediție anterioară, imagini din Parcul Marghiloman, prezentăm, astăzi, instantanee surprinse de reputatul profesor de matematică Mihai Ermac - de la Colegiul Național "B.P. Hașdeu" din Buzău, astăzi pensionar - în Parcul Tineretului.

Nu mai fac nicio descriere, vă las pe dumneavoastră, stimați cititori, să vă încântați privirea.

Sesizați, totuși, vreo diferență între Parcul Tineretului din Buzău și, să zicem, Parcul Tăbăcăriei din Constanța? 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1095 secunde