€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Constanța anului 2017. Câini, căruțe și indivizi dubioși pe maidane pline de gunoaie

Ştire online publicată Marţi, 07 Noiembrie 2017. Autor: Sorin MIHALACHE
Scriam, zilele trecute, despre un PUZ al Primăriei Constanța pentru cartierul Anadalchioi/Baba Novac, ce include și construcția unei străzi, dar care nu poate fi pus în practică din pricina refuzului Armatei de a pune la dispoziție terenul pentru construcția străzii. 


Citește și Focar de infecție în Baba Novac. Pentru că așa vrea Armata!


Articolul cu pricina a generat un val uriaș de comentarii de tot soiul. Le las la o parte pe cele de felicitare pentru curajul de a aborda acest subiect sensibil și pe cele care mă încurajează să continui acest demers jurnalistic. Am să mă refer doar la cele critice. 


Sunt convins că cei mai mulți dintre comentatorii care s-au grăbit cu afirmații dure (aberații de genul că aș vrea teren acolo sau că apăr interesele vreunui rechin imobiliar) nu au avut nici măcar răbdarea de a citi până la capăt articolul cu pricina. Dacă ar fi citit, ar fi înțeles mesajul transmis nu în nume propriu, ci în numele a câtorva mii de locuitori ai cartierului, care sunt nevoiți să trăiască de ani buni cu mizeriile sub nas. Mizerii aruncate nu de militari, ci tot de constănțeni, veniți de pretutindeni, să-și arunce gunoaie pe un teren despre care știu că este sat fără câini. 


Și acum, puțin haz de necaz. Sat fără câini? Vă înșelați amarnic! Zona este plină de câini, mulți dintre aceștia făcându-și veacul chiar în curțile unităților militare. Pensionari și copii, dar și adulți trec cu teamă prin zonă, cu frica-n sân de a nu fi mușcați de jivine. 


Imaginea surprinsă, ieri, în cartier este reprezentativă pentru peisajul prezentat în articolul anterior. Câini repezindu-se la căruța în care se află personaje dubioase. Ghici ghicitoarea mea: unde mergeau căruțașii la acea oră? 
Asta e Constanța anului 2017, n-am progresa, Doamne ferește! 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7772 secunde