TRAGEDIE. Fiul femeii care a sărit de la etaj, din calea flăcărilor, a murit luna trecută!

Marţi, 16 Februarie 2021, 12:18
5601
O anchetă internă va fi demarată la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, pentru a investiga modul în care pompierii au intervenit la incendiul izbucnit, marți dimineață, într-un apartament de pe Bulevardul Mamaia. Investigația este demarată, a arătat inspectorul șef Mihail Cristian Amarandei, după ce martorii la incendiu au acuzat că militarii au intervenit cu greutate, neorganizându-se eficient și că nu au venit pregătiți. 
Astfel, oamenii acuză că nu s-a intervenit cu autoscara din primele momente, pentru a se evita ca proprietara apartamentului, o femeie de 55 de ani, să sară de la balcon. 
Inspectorul șef Mihail Cristian Amarandei a mai afirmat pentru „Cuget Liber” că autospeciala dotată cu autoscară a sosit ulterior celorlalte autospeciale, întrucât a venit de la unitatea din cartierul Palas. De unde și faptul că a ajuns după aproximativ zece minute, a susținut Amarandei. 
Cât privește modul în care s-au desfășurat evenimentele, reprezentantul ISU Dobrogea arată că se bănuiește că incendiul a izbucnit de la o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată, în dormitorul apartamentului. Familia trecuse printr-o dramă, recent – fiul cuplului a decedat în luna ianuarie -, iar în dormitor a fost improvizat un altar în memoria acestuia. Focul de la lumânarea care era de mari dimensiuni s-a extins rapid la materialele textile din dormitor. Potrivit pompierilor, atât proprietarul, cât și soția acestuia au ieșit din apartament în primă instanță, pe casa scării. Însă femeia s-a întors în apartament pentru a lua un laptop – potrivit unor surse apropiate investigațiilor, aceasta este contabilă și avea informații esențiale pentru desfășurarea activității pe dispozitiv. 
Odată întoarsă în apartament, nu a mai reușit să se îndrepte spre ușa de acces în locuință, ci a mers spre balcon. În acest timp, soțul ei era preluat de pompierii care intraseră deja în scara blocului și se îndreptau spre etajele superioare. 


Pagina a fost generata in 0.3135 secunde