Cazul Școlii nr. 16 / Gina Tone: "Cer public scuze domnului Ciorogaru!" Și totuși, cine-i vinovatul?

3376
1
Cazul Școlii nr. 16 / Gina Tone:

Articole de la același autor

Întorsătură de situație în cazul Școlii nr. 16 din Constanța, acolo unde elevii unei clase a IV-a au avut parte, ieri, de o situație neplăcută: nu au avut învățătoare la clasă! Mai exact, actualul director al instituției, prof. Gina Tone, a publicat pe pagina de Facebook a școlii un mesaj prin care își cere scuze public pentru afirmațiile făcute, tot ieri, prin intermediul presei, la adresa fostului director Ion Denys Ciorogaru. 




"Domnule director Ciorogaru!
Îmi exprim regretul pentru faptul că am adus în discuție perioada în care ați condus unitatea noastră școlară. De aceea, îmi retrag afirmația referitoare la dumneavoastră și vă cer scuze publice pentru această situație neplăcută care a apărut. Consider că actuala problemă ține numai de actuala conducere și aveți toată considerația și respectul meu. Cu această ocazie, vă doresc un an școlar plin de succese! Gina Tone"


Iată ce declarase, ieri, prof. Gina Tone: "Angajările se fac de către Inspectoratul Școlar Județean, eu le-am spus că nu mai accept această situație și că trebuie să am urgent om pe post. Însă, știți cum e, toate posturile au fost ținute de fostul director, nu au fost scoase la titularizare și acum am ajuns în situația aceasta". 




O veste foarte bună și pentru elevii clasei cu pricina. Începând de astăzi, au o nouă învățătoare, în persoana Angelei Anghel, reputat cadru didactic constănțean cu o vastă experiență în domeniu. 


"Ne bucurăm că, în sfârșit, cineva se va ocupa și de copiii noștri. Iar doamna director adjunct al școlii a venit și și-a cerut scuze în fața părinților, pentru situația creată", a declarat Cătălina T., mama unui elev din clasa respectivă. 




Așadar, lucrurile se așează. Doamna Tone îi cere scuze public domnului Ciorogaru, copiii au învățător la clasă (și unul bun!), iar părinții au fost asigurați că ai lor copii vor avea parte de o educație aleasă. 


Rămâne însă, problema de fond, despre care cred că se mai întâlnește și în alte școli constănțene: aceea a dinamicii personalului didactic, mai mult sau mai puțin ținută sub control, care generează situații concrete, precum cea de la Școala nr. 16: 4 (patru) învățătoare în 4 (patru) ani la clasă! 


Așteptăm punctele de vedere ale Inspectoratului Școlar și ale Ministerului Educației, atât în ceea ce privește gradul de vinovăție al unuia sau altuia, și mai ales referitoare la procedurile ce trebuie urmate astfel încât asemenea incidente să nu se mai producă. 




Comentează știrea

Catalina Savin
12 septembrie 2017
Scoala 16

Da. Problema acuta e rezolvata. Dar pe termen lung nu pot sa nu stau ca pe gimpi gandindu-ma ca astfel de situatii se pot repeta. Nu putem schimba acum sistemul in 2 zile si rezolva problemele omenirii, dar putem incepe sa fim oamenii care pretindem ca suntem, putem sa fim cea mai buna varianta a noastra fiecare in bransa lui: profesorul in misiunea lui de a educa tinerii, doctorul in cea de a salva vieti, parintii, in misiunea de a creste copii in asa fel incat copiii lor sa nu se mai lupte cu astfel de situatii ilogice. E simplu daca pornim cu bunavointa de la cea mai mica veriga. Scoala si cei care conduc scoli sunt parti importante in lantul dezvoltarii noastre.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0652 secunde