Ziua Națională a României, marcată de Google printr-un logo special

209
Ziua Națională a României, marcată de Google printr-un logo special - google-1480582999.jpg

Articole recomandate

Google și-a modificat din nou logoul de pe pagina sa de start, astăzi, pentru a marca Ziua Națională a României, sărbătorită din 1990 pe 1 decembrie.



Noul logo al motorului de căutare Google este vizibil pe paginile google.ro și google.com. Logo-ul Google apare încadrat într-un chenar desenat în culorile drapelului național al României - roșu, galben și albastru.

În interiorul chenarului, literele care compun cuvântul "Google" sunt scrise în majuscule de culoare albastră și sunt suprapuse peste un desen inspirat din relieful României - dealuri și păduri.

De asemenea, a doua literă "O" din componența cuvântului "Google" a fost înlocuită cu un element reprezentativ pentru tradițiile românești - o poartă maramureșană din lemn.

Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, în perioada 1948-1989, ziua de 23 august.

Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

News.ro notează că Google își modifică logoul cu regularitate, pentru a marca diverse evenimente majore, precum sărbători naționale, zilele de naștere ale unor oameni celebri și Jocurile Olimpice.

În limba engleză, aceste logouri modificate sunt cunoscute sub numele de "Google Doodles".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Noiembrie 2016
Stire din Tehnologie : Noul iPad va avea o schimbare majoră
Marţi, 22 Noiembrie 2016
Stire din Tehnologie : Facebook testează o nouă funcție
Pagina a fost generata in 0.5831 secunde