€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Yahoo, daune importante după cel mai mare caz de furt de date personale din istorie

Ştire online publicată Miercuri, 10 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Nici Yahoo nu stă deoparte de practicile mai puțin curate ale greilor din domeniu. Ba chiar compania este protagonista celui mai mare caz de furt de date din istorie. Yahoo a încheiat un acord de peste 117 milioane de dolari cu milioane de clienți ale căror adrese de email și alte date personale au fost furate, potrivit informațiilor Reuters.


Yahoo, care face parte acum din grupul american Verizon Communications, a fost acuzată că nu a făcut publice suficient de rapid trei cazuri de accesare neautorizată a circa 3 miliarde de conturi, în perioada 2013-2016. Ori acordul de 100 de milioane de dolari pentru închiderea procesului colectiv a fost făcut public abia săptămâna aceasta.


Noul acord prevede plata a cel puțin 55 de milioane de dolari pentru acoperirea cheltuielilor victimelor, 24 de milioane de dolari pentru monitorizarea creditelor, până la 30 de milioane de dolari pentru comisioane legale și până la 8,5 milioane de dolari pentru alte cheltuieli.


Ar fi vorba despre aproximativ 190 de milioane de persoane din Statele Unite și Israel, cu aproape 900 de milioane de conturi afectate.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7174 secunde