€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:

WhatsApp va limita forwardarea mesajelor

Ştire online publicată Vineri, 20 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp a anunțat joi că a decis să limiteze forwardarea mesajelor pentru toți utilizatori, după ce autoritățile din India au încercat să limiteze răspândirea zvonurilor care au dus la incidente violente, transmite Reuters citat de Agerpres.

Un val de linșări generate de "fake news" virale distribuite pe platformă despre presupuși răpitori de copii din India, cea mai mare piață a WhatsApp cu peste 200 milioane de utilizatori, a determinat autoritățile de la New Delhi să ceară măsuri pentru a evita răspândirea zvonurilor și a mesajelor cu conținut provocator.

Pe lângă limitarea forwardării mesajelor pentru toți utilizatori, WhatsApp a precizat că, în cazul utilizatorilor din India, acestora nu li se va permite să forwardeze un mesaj la mai mult de cinci chaturi, individuale sau în cadrul unui grup, și de asemenea va fi eliminat butonul de quick forward care apărea lângă mesajele media.

Aceste măsuri sunt destinate să limiteze forwardarea în masă a mesajelor. Potrivit WhatsApp, utilizatorii din India forwardează mai multe mesaje, fotografii și clipuri video decât utilizatorii din orice altă țară a lumii.

Săptămâna trecută, WhatsApp a plătit pagini întregi de publicitate în presa din India pentru a transmite "sfaturi simple" pentru reperarea știrilor false. WhatsApp, proprietate a companiei americane Facebook, este presată de autoritățile indiene pentru a pune capăt propagării acestor zvonuri care au provocat uciderea a peste 20 de persoane în ultimele două luni în India, scrie romaniatv.net

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7438 secunde