Vrei să stai mai puțin pe telefon? Iată un truc funcțional

Marţi, 02 Iulie 2019
241
În cazul în care petreci o cantitate de timp abuzivă pe telefon și simți că ai o problemă, există o soluție. Ai putea transforma ecranul în nuanțe de gri. Practic, ți-l faci alb negru, la fel ca un televizor de acum 50 de ani, scrie playtech.ro

Un sfat un pic ciudat, pentru a te face să stai mai puțin pe internet, face înconjurul pământului. Este vorba de transformarea ecranului la iPhone sau Android într-o serie de nuanțe de gri, printr-o setare de accesibilitate, menită pentru persoanele cu probleme de vedere.


În momentul în care telefonul tău este semnificativ mai plictisitor și nu-ți mai sare fiecare icoană în ochi sau fiecare notificare, probabilitatea să te vindeci de viciul secolului 21 crește. La prima vedere, întregul mecanism pare absurd, dar dacă faci acest experiment pentru o zi, probabilitatea să nu-ți scadă timpul petrecut cu ochii în ecran este foarte mică. Oamenii sunt ființe vizuale!


Pe iPhone, intri la Configurări, la secțiunea General și faci un tap pe Accesibilitate. Optează pentru Adaptări Afișaj în partea de sus a ecranului și fă un tap pe Filtre de culoare. Bifează acea opțiune și, instant, telefonul tău va deveni alb negru.

Pe Android, din păcate, locația setării cu pricina variază de la un producător la altul și de la o versiune de Android la alta. În orice caz, de cele mai multe ori, o găsești la Accesibilitate. Opțional, poți alege inversarea culorilor, dacă vrei să faci un experiment cromatic care să taie semnificativ din farmecul aplicațiilor de pe mobil.


Pagina a fost generata in 0.1557 secunde