Volvo, mașina în care nu va mai muri nimeni

456
Volvo, mașina în care nu va mai muri nimeni - volvo-1453458060.jpg

Articole recomandate

Volvo se încăpățânează atât de tare să fie constructorul auto care construiește cele mai sigure mașini din lume încât se aruncă la declarații care par departe de realitate. Volvo spune că până în 2020 vor avea mașina în care nimeni nu va muri indiferent de natura accidentului, nici nu va fi grav rănit. Pare ireal, nu e așa? Inginerii suedezi nu sunt de aceeași părere, ba din contră, susțin că tehnologiile lor vor face din Volvo o mașină "rezistentă la moarte".



Tehnologia ar fi atuul celor de la Volvo atunci când spun că mașinile lor vor fi atât de sigure încât nimeni nu va muri în caz de accident. Nu este vorba despre un viitor îndepărtat, când mașinile poate vor zbura deasupra asfaltului, ci de următorii patru ani de zile.

Dincolo de airgaburile multiple care deja există pe mașinile dezvoltate de suedezi și de senzorii de siguranță, inginerii au lucrat mai mult la softul care măsoară distanța pe care o are mașina până la bordură, sau în cazul unei curbe, distanța până la marginea drumului și, în cazul în care aceasta este prea mică, șoferul să fie atenționat. La fel se întâmplă în cazul unor obstacole și dacă șoferul nu reacționează, mașina ar trebui să fie capabilă să frâneze singură.

Senzorii Volvo pot detecta atât oamenii, cât și animalele de dimensiuni mari, chiar și pe timpul nopții. Din nou, mașina ar trebui să frâneze singură în cazul în care șoferul nu reacționează la timp.

Un alt lucru pe care inginerii Volvo au decis că trebuie să îl monteze pe mașinile lor este un senzor care citește indicatoarele rutiere. În cazul în care șoferul merge cu o viteză mai mare decât cea trecută pe indicator, mașina îl anunță pe acesta printr-o alertă în bord, transmite Digi24.ro.

Apoi, funcția de pilot automat îi va permite șoferului să răspundă la mailuri direct de pe laptop din mers căci mașina este gândită să conducă în locul său.

Potrivit unor informații publicate de CNN Money, pe piață sunt deja nouă modele Volvo din care șoferii au scăpat cu viață în urma unor accidente grave. Datele se referă la ultimii patru ani și sunt valabile pentru Statele Unite.

Marca Volvo aparține celor de la Zhejiang Geely Holding, cel mai mare constructor auto privat din China, încă din 2010, deși sediul central a rămas în Suedia. Tranzacția a fost evaluată la acel moment la suma de 1,3 miliarde de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 19 Ianuarie 2016
Stire din Tehnologie : Twitter a căzut în întreaga lume
Pagina a fost generata in 1.3946 secunde