VIRUS de Facebook și Yahoo, răspândit prin mesaje politicoase

270
1
VIRUS de Facebook și Yahoo, răspândit prin mesaje politicoase - facebookvirus-1401614173.jpg

Articole recomandate

Un nou troian de mesagerie instant folosește ingineria socială politicoasă pentru a facilita infectarea dispozitivelor, anunță Bitdefender. Sute de PC-uri compromise au fost înregistrate doar în ultima săptămână, după ce utilizatorii s-au lăsat păcăliți de mesaje primite pe Facebook și Yahoo Messenger în care erau îndrumați să acceseze link-uri către fișiere infectate.


Specialiștii producătorului de soluții de securitate au identificat în ultima săptămână o creștere a infecțiilor în țări precum România, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada, Franța, Danemarca. În România, numărul detecțiilor înregistrate în ultima săptămână este de peste 700.


Odată infiltrat, troianul Gen:Variant.Downloader.167 obține accesul la listele de contacte și începe să trimită mesaje în numele utilizatorului, răspândindu-se mai departe infectând calculatoarele prietenilor de pe Facebook și Yahoo Messenger. Pe lângă formularea extrem de politicoasă pe care o folosește, virusul ascunde o parte din datele criptate printre versete biblice. Utilizatorul primește de la un prieten de pe Facebook sau Yahoo Messenger întrebarea: ’’Aș vrea să postez aceste poze pe Facebook, e OK?’’ Pentru și mai multă credibilitate, URL-urile ce urmează întrebării aparțin unor servicii cunoscute de stocare online, precum Dropbox sau Fileswap, utilizate frecvent pentru distribuirea de fotografii și fișiere.


Odată accesate link-urile infectate, virusul creează un fișier la întâmplare cu extensia ’’exe’’, deghizând în același timp procesul de instalare cu un fals mesaj de eroare.


Comentează știrea

Full Posting
19 iulie 2014
Full Posting

e-shisha Stiri Tehnologie : VIRUS de Facebook și Yahoo, răspândit prin mesaje politicoase | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Full Posting http://boronitride.it/scripts/best-e-liquid/297b4507d2744dd3aca1161c76dedf69.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7903 secunde