€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

Val de concedieri din cauza vânzărilor slabe de iPhone

Ştire online publicată Vineri, 18 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Compania taiwaneză Foxconn, cea care asamblează cele mai multe telefoane iPhone pentru Apple, a concediat nu mai puțin de 50.000 de angajați din octombrie și până acum.


Potrivit Reuters, e ceva cu totul neobișnuit pentru Foxconn să desfacă aceste contracte de muncă pe finalul anului. Așadar, nu numărul acestora este semnificativ, ci perioada aleasă.


Numai că o explicație ar putea exista. Concedierile au început imediat după ce Apple a lansat noile modele de iPhone. Adică exact cele care s-au vândut sub așteptări și în cazul cărora Apple a anunțat că va reduce producția pe primele 3 luni ale acestui an cu 10 procente.


Deși Foxconn nu a prezentat motivele pentru care a renunțat la cele 50 de mii de contracte de muncă, se poate intui că decizia are legătură și cu evoluția afacerilor Apple.


Piața chineză e principalul motor de creștere pentru americani pe piața telefoanelor. Dacă lucrurile nu mai merg acolo, și companiile cu care lucrează Apple vor avea de suferit. Foxconn e doar una dintre ele.


Sursa: digi24.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.709 secunde