Un nou virus periculos face ravagii pe Android

208
Un nou virus periculos face ravagii pe Android - kolerandroidransomwaretargetsuse-1399886889.jpg

Articole recomandate

După ce a facut ravagii pe PC-urile din întreaga lume, acest tip de infecții intitulate ransomware, de tipul "Poliția Română", au ajuns pe Android. Ați fi uimiți câți viruși se reinventează pentru a dobândi un caracter cross-platform și pentru a fi portați pe mobile. Cea mai recentă dovadă de ransomware pe Android poartă numele Tojan.Koler.A și, din mai multe puncte de vedere, este similar cu popularul "Poliția română".


Noul virus vă invită călduros să transferați 300 de dolari  într-un cont, dacă vreți să vă mai folosiți vreodată telefonul. Nu de alta, dar primul lucru pe care îl blchează Koler.A este accesul la ecranul principal al aparatului și, implicit, la tot ce aveți instalat pe el. Partea de impact din această ecuație constă în faptul că mesajul afișat este personalizat cu adresa voastră IP și orașul în care vă aflați.


Pe lângă inabilitatea de a vă folosi telefonul, vă este servită o amenințare foarte serioasă, sub formă de șantaj, cum că ați accesat conținut pornografic ilegal. Aparent, dacă nu plățiți suma aferentă șantajului, toate dovezile comportamentului vostru îndoielnic sunt trimise autorităților din localitatea în care vă aflați. Alternativa constă într-o plată unică de 300 de dolari imposibil de urmărit printr-un serviciu precum Paysafecard sau uKash. Dacă reușiți printr-o minune să scapați de respectivul mesaj pentru a intra în meniu, stați liniștiți, în 5 secunde va fi afișat din nou. Citește mai mult pe playtech.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5626 secunde