Turismul spațial devine realitate! Iată cât va costa să stai la primul hotel de la bordul ISS

268

Articole de la același autor

NASA vrea să-ți ofere posibilitatea să vizitezi spațiul cosmic și pentru asta va anexa un hotel Stației Spațiale Internaționale.

Agenția spațială americană vrea să încurajeze turismul spațial, așa că le va oferi celor dornici (și cu suficienți bani) un loc în care vor putea dormi în vacanța lor din spațiul cosmic. Astfel, a selectat o companie care să construiască un hotel privat la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS). Este vorba despre compania Axiom Space, care va atașa acesteia un modul comercial locuibil.

Partea proastă e că ideea NASA de a te caza la un hotel spațial nu e ceva ce poți face cu puțini bani. Vei avea nevoie de cel puțin 35.000 de dolari pentru a ajunge la bordul ISS.

Hotelul face parte dintr-un proiect mai amplu al NASA. Agenția a anunțat în 2019 că vrea să permită turiștilor să viziteze ISS, ca parte a unui efort mai amplu de a încuraja companiile comerciale să se implice în explorarea spațială.

Pentru a crea interiorul modulului, Axiom l-a angajat pe designerul francez Philippe Starck, responsabil pentru design-ul yacht-ului de lux Venus al lui Steve Jobs.

Imaginile conceptului arată că acest hotel spațial pus la dispoziție de Axiom și NASA va fi acoperit de o căptușeală moale. De asemenea, turiștii de la bord vor beneficia de Wi-Fi foarte rapid și lumini LED.

De asemenea, cea mai impresionantă parte o reprezintă o cupolă realizată în cea mai mare parte din sticlă, prin care turiștii ar putea admira spațiul cosmic. Compania spune că acesta ar fi cel mai mare observator construit vreodată pentru mediul spațial.

Pe de altă parte, Axiom speră ca acest modul să poată servi, într-o bună zi, ca un spațiu de sine stătător care ar înlocui Stația Spațială Internațională atunci când va fi dezafectată. Astfel, munca pe care astronauții o depun în prezent la bordul ISS, să continue în interiorul modulului său privat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7867 secunde