TikTok, interzis în a doua cea mai mare țară din lume

531
TikTok, interzis în a doua cea mai mare țară din lume - 1-1593528551.jpg

Articole recomandate

În ultimele luni, aplicația TikTok a fost de mai multe ori luată în vizor din cauza dezvoltatorului chinez din spate și mulți sunt convinși că este utilizată în scopuri de spionaj internațional, informează playtech.ro.


În ultimii doi ani, numărul utilizatorilor de TikTok a explodat la nivel global. Foarte mulț internauți sunt încântați de rețeaua de socializare construită în jurul clipurilor scurte, de câteva secunde. Inițial, era dedicată celor care își doreau să cânte sau să mimeze cum cântă pe melodia preferată. Acum, a ajuns să fie folosită în cele mai ciudate scopuri, iar clipurile care devin virale online imortalizează o sumedenie de activități.


Problema cu TikTok, față de Facebook, WhatsApp sau Twitter este însă că vine din China, o țară comunistă cu restricții importante când vine vorba de libertatea de exprimare și accesul liber la informații. Ca urmare, nu ar trebui să vină ca o surpriză inițativa oficialilor indieni de acum câteva zile.


La aproximativ o săptămână după ce a izbucnit un conflict între China și India la granița sino-indiană, autoritățile indiene au blocat accesul la TikTok într-una dintre cele mai populate țări din lume. Ca referință, în conflictul de acum câteva săptămâni, au decedat câteva zeci de soldați.


Ministerul electronicii și IT-ului, de la New Delhi, a anunțat, luni, interdicții pentru 59 de aplicații în India, o piață imensă, de 1,3 miliarde de locuitori. Pe lângă TikTok, cea mai populară dintre aplicațiile vizate, au fost blocate în India alte câteva programe de origine chineză, Mi Video Call – Xiaomi, WeChat, Baidu Translate, Baidu Map.


"În lumina informațiilor disponibile", cele 59 de aplicații blocate "sunt implicate în activități care aduc prejudicii suveranității și integrității Indiei, apărării Indiei, securității statului și ordinii publice" – susține Guvernul Indiei. Ca referință, americanii au fost primii care au fost îngrijorați de popularitatea TikTok și de legăturile rețelei de socializare cu China. Din aceleași motive, Zoom a fost de asemenea inclusă pe o listă neagră de către mai multe organizații guvernamentale și instituții din SUA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3868 secunde