Mai multe ştiri online:

Tehnologia futuristă care le permite mașinilor să „vadă” după colț

Ştire online publicată Luni, 29 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
foto: captura video Youtube
Tehnologia futuristă care le permite mașinilor să „vadă” după colț - untitled-1540819010.jpg
Honda dezvoltă o tehnologie care-ți oferă vizibilitate chiar și în intersecțiile deosebit de periculoase unde ți-e imposibil să vezi vreun vehicul care vine din lateral. Sistemul se bazează pe alerte la bord și relaționează cu senzorii de la camerele de supraveghere.

Este o tehnologie inovativă care, momentan, a fost testată doar în Marysville, un orășel din Statele Unite unde există astfel de străzi care se intersectează chiar și la 90 de grade, scrie playtech.ro


Smart Intersection instalat la bordul viitoarelor automobile Honda nu funcționează decât în relație cu senzorii speciali de la camerele de supraveghere a traficului montate pe stâlpii cu semafoare sau cu indicatoare rutiere.


Acești senzori au capacitatea de a detecta trei tipuri de pericole: un vehicul de intervenții, pietoni sau o mașină obișnuită care vine în viteză. Senzorii transmit extrem de rapid un semnal la bordul vehiculului Honda care te avertizează vocal și vizual ce tip de pericol ai în față și că trebuie să frânezi.

Cheia succesului acestui sistem este ca alertele să fie transmise în timp util, ca să se evite accidentele, mai scrie playtech.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6938 secunde