SpaceX a readus pe Terra prima treaptă a rachetei Falcon 9

198
1
SpaceX a readus pe Terra prima treaptă a rachetei Falcon 9 - racheta-1450805654.jpg

Articole recomandate

Compania americană SpaceX a reușit să realizeze decolarea și aterizarea în siguranță a primei trepte a rachetei Falcon 9 care a plasat 11 sateliți pe orbită.



Racheta a decolat de la Cape Canaveral în Florida, iar după câteva minute de ascensiune, prima treaptă a rachetei, cea care asigură propulsia la decolare, s-a detașat și a început să revină spre Pământ, în timp ce a doua treaptă a continuat să transporte sateliții spre orbita Terrei.

Cu ajutorul unor motoare care i-au încetinit căderea, prima treaptă a aterizat fără probleme la 11 minute de la decolare, în poziție verticală.

Potrivit Digi24.ro, recuperarea primei trepte a rachetei sale Falcon 9 va permite companiei SpaceX să facă economii substanțiale pe viitor.

Racheta Falcon 9 care a zburat luni este o versiune cu 30% mai puternică, ceea ce ar trebui să amelioreze controlul primei trepte la revenirea în mare viteză în atmosferă.  



Comentează știrea

Octav
25 decembrie 2015
Oferta

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala! Cautam operatori online care vor sa castige progresiv comisioane, cu o munca usoara de 2-3 ore pe zi! Se asigura curs GRATUIT sub forma unor lectii pe e-mail. La sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Daca doriti sa colaboram si daca sunteti dispus sa depuneti efortul necesar, va rog sa trimiteti textul "DORESC INFORMATII" la adresa de e-mail: [email protected] In acelasi timp, va rugam sa va afisati si adresa d-vs de email pentru a putea comunica.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Decembrie 2015
Stire din Tehnologie : NASA vrea să cultive cartofi pe Marte
Pagina a fost generata in 0.494 secunde