€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

„Sextortion”, o nouă metodă de înșelătorie a românilor în mediul online

Ştire online publicată Miercuri, 18 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
O nou alertă de securitate pe internet! Hackerii trimit mailuri prin care îi anunță pe internauți că au avut acces la camera web a laptopului fără ca ei să știe și că au fost filmați în timp ce se uitau la filme pentru adulți.


Ca astfel de imagini să nu ajungă publice, atacatorii așteaptă ca victimele să plătească aproape 4000 de dolari. Astfel de atacuri au fost deja înregistrate și în România, astfel că Centru de Răspuns la Incidente de securitate cirberntică a emis o alertă ca românii să nu intre în capcana atacatorilor.


„Tu ai fost ghinionist, în momentul în care ai vizitat un site pornografic - pe acel site exista un malware, care s-a descărcat în laptopul tău în timp ce tu te uitai la videoclipuri. Ți-am activat camera web și prin urmare tu ai fost filmat în timp ce vizitai acel site.”


Cu acest mesaj s-a trezit un român care a alertat repede autoritățile. Hackerii i-au cerut 3.800 de dolari ca presupusele imagini compromițătoare cu el să nu apară public.


Pentru ca hackerii să convingă victima că are informații reale, în mail apar inclusiv foste parole de poștă electronică pe care le folosea. Experții în criminalitate informatică spun că aceste date provin în urma unor scurgerii de informații de la o companie care furnizează servicii de email.


Această metodă prin care hackerii se pot îmbogăți ușor se numește „Sextortion”. Exploatează mai degrabă naivitatea oamenilor. Chiar dacă este puțin probabil ca hackerii să aibă datele compromițătoare și să-și șantajeze victimele, nu este exclus ca aceștia chiar să poată controla de la distanță computere.


Sunt însă și metode simple de a ne asigura că acest lucru nu ni se va întâmpla niciodată - un sticker care astupă camera.


Cei care au căzut totuși victime șantajului hackerilor sunt îndemnați să anunțe Poliția și inclusiv banca, în speranța că mai e timp ca operatorii să blocheze tranzacția de bani către atacatori.


Sursa: Digi24.ro.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3772 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1114 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8519 secunde