Se scumpesc produsele IT&C. Când este bine să cumpărați

244
Se scumpesc produsele IT&C. Când este bine să cumpărați - sescumpescprodusele-1430135016.jpg

Articole de la același autor

Aprecierea dolarului în raport cu moneda europeană și cea românească scumpește produsele electroIT asamblate, în marea lor majoritate, cu piese cumpărate în dolari de pe piața asiatică. Situația îi afectează pe toți retailerii care activează pe plan local, însă politicile lor de preț vor fi diferite. În timp ce unii vor opera schimbări la raft de îndată ce vor epuiza stocurile, alții au decis să suporte ei pierderile până în toamnă, pentru a nu pierde și mai mult din vânzări într-o perioadă în care, în mod tradițional, piața scade.

"Aprecierea dolarului se va resimți în mod clar în prețul final dacă cursul va rămâne la actualul nivel, și cel mai probabil așa va fi. O influență de preț la raft s-ar putea produce începând cu luna septembrie. Deocamdată nu se reflectă în prețurile de raft", a declarat pentru ECONOMICA.NET Dan Ostahie, patronul Altex, liderul pieței electroIT din România. Potrivit acestuia, politica Altex în raport cu această situație de piață este aceea de a încuraja consumatorul în contextul în care, în perioada verii, vânzările scad în mod tradițional. 


"Este vorba și despre atitudinea pe care comercianții o au față de client. Chiar dacă prețul de achiziție este ușor mai mare, nu este elegant să creștem prețurile. Vara vânzările sunt oricum în scădere, așa că este mai cuminte să păstrăm prețurile la același nivel. Faptul că nu vom majora prețurile la raft acum are legătură atât cu politica noastră de preț cât și cu sezonalitatea", a mai explicat Ostahie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Aprilie 2015
Stire din Tehnologie : Facebook a lansat Facebook Hello
Miercuri, 15 Aprilie 2015
Stire din Tehnologie : ANUNȚ BOMBĂ DE LA NOKIA
Pagina a fost generata in 1.5916 secunde