SCHIMBARE IMPORTANTĂ anunțată de Facebook. "Vor fi favorizate știrile și publicațiile locale"

314
SCHIMBARE IMPORTANTĂ anunțată de Facebook.

Articole recomandate

Facebook anunță o nouă schimbare a algoritmului care stabilește ordinea posturilor pe wall-ul utilizatorilor săi, de această dată cu accent pe localizare. Este deja a treia modificare de algoritm anunțată de Facebook în prima lună a anului.

Șeful companiei, Mark Zuckerberg, a anunțat că știrile care sunt populare într-o anumită regiune geografică vor fi afișate mai sus în feed utilizatorilor din acea zonă care încă n-au văzut postul în cauză.

Teoretic, modificarea ar trebui să ajute publicațiile locale și să avantajeze un subiect care se bucură de atenție într-o localitate. Pe măsură ce un subiect atrage o audiență mai mare într-o regiune, șansele acestuia să ajungă în fruntea feed-ului utilizatorilor din acea zonă cresc.

Criteriul principal pe baza căruia Facebook va calcula popularitatea locală a unei știri este numărul de click-uri. Cu cât numărul de utilizatori care dau click pe un link este mai mare, cu atât acesta este considerat mai important.

Alături de click-uri, share-urile de care se bucură o știre, precum și numărul de oameni din regiune care urmăresc o anumită publicație, vor fi luați în considerare atunci când este stabilită ordinea postărilor.

news.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1508 secunde