€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

SCANDAL DE AMPLOARE LA FACEBOOK, după ce o mireasă minoră a fost scoasă la licitație

Ştire online publicată Miercuri, 21 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Facebook se află în centrul unui nou scandal de proporții. Rețeaua socială este acuzată că a permis ca o fată de 16 ani din Sudanul de Sud să fie scoasă la licitație pe Facebook, pentru căsătorie, relatează CNN.


Licitația organizată pe Facebook presupunea că acela care plătea cel mai mult putea apoi să se însoare cu copila. Reprezentanții Facebook au declarat că licitația a fost interzisă imediat ce compania a aflat de organizarea ei, însă acest lucru s-a întâmplat avia când fata fusese deja vândută, iar nunta avusese loc.

Potrivit organizației pentru drepturile copilului Plan International, cinci bărbați au licitat pentru adolesscentă, unii dintre ei fiind înalți oficiali în guvernul Sudanului de Sud.

Tatăl copilei ar fi primit 500 de vaci, trei mașini și 10.000 de dolari în schimbul fetei. Activiștii pentru drepturile copilului sunt îngrijorați că acest caz ar putea porni un trend în care și alte familii vor folosi rețelele de socializare pentru a-și vinde propriii copii.

„Faptul că o fată a fost vândută spre căsătorie pe cea mai mare rețea de socializare din lume mă depășește, nu înțeleg cum se poate întâmpla. Acest uz barbar al tehnologiei amintește de piețele de sclavi”, a declarat președintele organizației Plan International din Sudanul de Sud.

Facebook a declarat pentru CNN că licitația a început pe 25 octombrie și că a a fost interzisă pe 9 noiembrie, adică 15 zile mai târziu.

„Orice formă de trafic de persoane, fie că este vorba despre postări, pagini sau ad-uri nu sunt permise pe Facebook. Am șters această postare și am dezactivat permanent profilul persoanei care a postat această licitație pe Facebook”, au declarat reprezentanții companiei.

Plan International spune că astfel de plăți fac parte din cultura Sudanului de Sud, însă că de data aceasta totul a escaladat din cauza tehnologiei.

Adolescenta nu a fost scoasă la licitație de către familia ei, ci de către membrii comunității în care trăiește. Totuși, familia ei a primit bunurile rezultate în urma licitației.

Nunta a avut loc pe 3 noiembrie. Potrivit UNICEF, 52% dintre fetele din Sudanul de Sud sunt forțate să se mărite înainte de a împlini 18 ani.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37469 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2222 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.722 secunde