€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Scad tarifele în roaming! Noile limite pentru trafic de date

Ştire online publicată Duminică, 22 Iunie 2014. Autor: Cuget Liber Online.
Începând cu luna iulie intră în aplicare o nouă rundă de reduceri ale tarifelor în roaming, cele mai importante tăieri de prețuri vizând traficul de date, ieftinit cu peste 50% față de vechile tarife.


Astfel, românii care aleg să-și petreacă vacanțele peste graniță vor putea contracta pachete de internet pe mobil cu tarife în roaming ce nu pot depăși pragul de 0.20 euro/MB, fără TVA. La un cost total de aproape 25 eurocenți, tariful se apropie de nivelul convorbirilor de voce, taxate cu 19 eurocenți pe minut. Apelurile primite vor fi taxate cu 5 eurocenți pe minut, iar SMS-urile trimise în roaming cu 6 eurocenți per mesaj.


Comparat cu tarifele actuale, reducerile sunt cuprinse între 20% și 55%, reprezentând plafoanele maxime de tarifare permise. În practică, operatorii pot concura stabilind tarife și mai atractive prin care să atragă clienții rămași încă nehotărâți.


Indiferent de tarifele percepute, utilizatorii care folosesc servicii de roaming pe durata călătoriilor în afara țării primesc gratuit mesaje de avertizare (SMS, e-mail sau ferestre pop-up) cu rolul de a preveni încărcarea excesivă a facturii din cauza traficului de date efectuat.  Astfel, luând în considerare tariful maxim de 0.25 euro per MB praful prestabilit de avertizare este de 200MB (50 euro). Desigur, clienții pot alege în prealabil alt prag de avertizare, sau ignora mesajele de avertizare suportând costurile aferente.


Utilizatorii care au serviciul de roaming activat, deși încă se află în țară, sunt îndrumați să selecteze manual rețeaua folosită pentru conectare din setările telefonului, schimbând opțiunea la conectare automată numai după trecerea graniței în țara vecină.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8692 secunde