Program spion complex, supervizat de un stat, deconspirat

345
Program spion complex, supervizat de un stat, deconspirat - spionajlaelacasafbiareacceslaser-1416813980.jpg

Articole recomandate

Grupul informatic american Symantec a anunțat, duminică, în Franța că a descoperit un malware, operațional din 2008, a cărui complexitate tehnică sugerează că elaborarea sa a fost cel puțin supervizată de serviciile de informații ale unui stat. Acest malware, denumit "Regin", este un troian extrem de sofisticat, ce permite supravegherea țintelor alese în cea mai mare discreție.

"Echipele Symantec au depistat breșe de securitate în zece țări, în primul rând Rusia apoi Arabia Saudită, care concentrează fiecare aproximativ un sfert din infectări", a explicat pentru AFP Candid Wueest, un cercetător care lucrează pentru compania specializată în programe informatice.

Celelalte țări afectate, în ordinea importanței, sunt Mexic și Irlanda, urmate de India, Afganistan, Iran, Belgia, Austria și Pakistan. Dezvoltatorii au mobilizat eforturi considerabile pentru a face virusul cât mai discret posibil, premițându-i să fie folosit în misiuni de spionaj persistente de durată foarte lungă.

Identificat pentru prima dată anul trecut de Symantec, "Regin" a fost utilizat mai întâi între 2008 și 2011, dată la care a fost retras brusc. O nouă versiune a apărut în 2013, fiind în continuare activă.

Țintele includ companii, organizații neguvernamentale și institute de cercetare, informează Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7412 secunde