Mai multe ştiri online:

Premieră istorică: China a reușit aselenizarea pe partea ascunsă a Lunii

Ştire online publicată Joi, 03 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Sonda chineză Chang’e 4 a aselenizat joi și este pentru prima dată în istorie când va fi explorată partea îndepărtată a Lunii, transmite Digi24.ro.


Administrația Spațială Națională din China, citată de agenția de presă Xinhua, a transmis că aselenizarea a avut loc la ora Chinei 10.26 în zona prevăzută: în bazinul Aitken, la polul Sud al satelitului natural al Pământului. 


Misiunea va face observații, va analiza solul și relieful, compoziția minerală și structura suprafeței, scrie La Vanguardia.

Sonda, care cuprinde un modul și un vehicul explorator, a fost lansată pe 8 decembrie de la centrul din Xichang (provincia Sichuan). Patru zile mai târziu, Chang’e 4 a intrat pe orbita Lunii.

Comunicarea dintre sondă și Pământ este posibilă prin satelitul Queqiao, lansat în mai anul trecut.

Programe speciale realizate de sovietici și americani au reușit, în urmă cu mai mult de jumătate de secol, să fotografieze partea ascunsă a Lunii, dar nu au ajuns niciodată acolo. În 1962, o misiune americană fără echipaj a încercat fără succes.

Programul Chang’e (botezat astfel în onoarea unei zeițe care, potrivit legendelor, trăiește pe Lună) a început în 2007, cu lansarea unei prime sonde orbitale. Patru aparate au fost lansate de atunci către satelitul natural al Pământului.

Obiectivul final al programului este desfășurarea unei misiuni de amploare cu echipaj. Unii experți spun că aceasta va fi posibilă în 2036.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
sambata, 23 martie Foto : Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă 9747 vizite, 0 comentarii Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă
Sport
sambata, 23 martie Foto : Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru 6374 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru
Actual
marti, 19 martie Foto : Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia 5310 vizite, 0 comentarii Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9187 secunde