Parlamentul European a aprobat eliminarea tarifelor de roaming

701
153
Parlamentul European a aprobat eliminarea tarifelor de roaming - roamingeurope-1396604856.jpg

Articole recomandate

Bătălia pentru reducerea și eliminarea tarifelor de roaming dintre Uniunea Europeană și operatorii de telefonie mobilă are o istorie care se întinde de-a lungul unui întreg deceniu, însă aceasta se apropie încet de final. Propunerile Comisiei Europene au fost validate ieri de către Parlamentul European, organul legislativ votând eliminarea completă a tarifelor de roaming până în luna decembrie a anului viitor si forțarea unor reguli de natură să asigure neutralitatea Internetului.


Primele măsuri pentru reglementarea pieței telecom de pe teritoriul unional datează din 2005, Uniunea Europeană intenționând să fuzioneze ofertele fragmentate cu acoperiri naționale într-o piață europeană unică. Promisiunile nu au fost mereu onorate sau au fost aplicate cu întârziere, însă cetățenii europeni s-au bucurat de reduceri regulate anuale ale tarifelor pentru apelurile de voce, mesagerie sau transfer de date începând cu 2007. În acest moment,  Uniunea Europeană afirmă că aceste costuri sunt mai mici cu 80% în cazul apelurilor de voce și cu 91% în cazul transferurilor de date față de planurile tarifare de acum șapte ani.


Tarifele de interconectare între operatorii de telefonie au fost deja reduse de la 1 aprilie, această măsură urmând să fie urmată de o nouă reducere a plafonului maxim pentru roaming-ul de voce, mesaje și date începând cu 1 iulie. Lucrurile vor deveni însă și mai bune începând ziua de Crăciun a anului viitor, Parlamentul European aprobând planul de măsuri pentru eliminarea completă a tarifelor de roaming pe teritoriul european. După această victorie, planul de măsuri mai trebuie vizat doar de către Consiliul European, cel de-al doilea organ legislativ al sistemului bicameral parlamentar european, și implicit de miniștrii celor 28 de state membre. Decizia Consiliului European va fi anunțată în luna octombrie a acestui an.


Împreună cu această eliminare a tarifelor de roaming, Parlamentul European a aprobat și planul de măsuri care va garanta respectarea neutralității Internetului. În momentul în care aceste normative vor intra în vigoare, operatorii de date nu vor avea voie să trateze diferențiat traficul în funcție de sursă, destinație sau protocol, interzicând astfel cunoscutele practici de limitare, blocare sau supra-tarifare a unor servicii precum Skype.


În final, lista de măsuri cuprinde și planurile pentru alocarea coerentă a spațiului de frecvențe radio pentru a asigura o implementare mai rapidă a rețelelor 4G și, atunci când va fi cazul, și 5G.


Comentează știrea

153 comentarii. Pagina 1 din 16. Click pe pagina dorită : 1 2 ...16 
rCHDzuiBDY
16 iulie 2014
JCIfqZiLIsoMOsoU

kbDcUP Awesome post. Much obliged.

FVZEbdZZSVCtQZ
24 iulie 2014
eQrLNVQzIi

I truly appreciate this blog article.Really thank you! Really Great.

VwNynHgaBof
24 iulie 2014
wKyVMKfOqp

Really appreciate you sharing this blog.Much thanks again. Awesome.

qnWVkgjGTjYnZ
24 iulie 2014
ltcMGVlqIZXQzOmAVn

Thanks so much for the blog article. Want more.

qFGHgTziUP
24 iulie 2014
ZwqgEeCQIHC

I value the article post. Much obliged.

GuYJgKRJdswsD
24 iulie 2014
hMBQcwetNn

Thank you for your blog post.Much thanks again. Cool.

OGXpsPcbCJSHXExg
24 iulie 2014
AZOrCFDDbiuEQxx

Really enjoyed this blog.Really looking forward to read more. Awesome.

QyPOiGheCOQrJg
24 iulie 2014
jxQHndwgUtIDScJ

Looking forward to reading more. Great blog article.Really looking forward to read more. Awesome.

WHEzwTJFlRFxYT
26 iulie 2014
UppwChDPHnSWh

I cannot thank you enough for the article post.Really looking forward to read more. Cool.

tuYWfXBNYWgsVLTEHv
26 iulie 2014
nHiFEKiCxQXvOIJ

I cannot thank you enough for the blog post.Really thank you! Great.

153 comentarii. Pagina 1 din 16. Click pe pagina dorită : 1 2 ...16 

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Actual : A început Summitul UE-Africa
Pagina a fost generata in 0.4928 secunde