Opel promite un autovehiculul electric accesibil din 2017

308
Opel promite un autovehiculul electric accesibil din 2017 - opel-1457629680.jpg

Articole recomandate

Opel va lansa anul viitor un autovehicul sută la sută electric revoluționar. Noul model cu cinci locuri și cinci uși se va numi "Ampera-e". Pe lângă faptul că va avea o autonomie de funcționare la o încărcare completă mai mare decât majoritatea autovehiculelor electrice, acesta va avea și un preț accesibil.



Având la bază experiența în electrificare acumulată datorită modelului Ampera care a stabilit multe standarde pentru autovehiculele electrice moderne în 2011, noul Ampera-e îmbină electromobilitatea inovatoare cu cea mai nouă tehnologie pentru conectivitate și o dinamică a conducerii foarte incitantă.

"Autovehiculele electrice au potențialul de a aduce o contribuție semnificativă la protecția climei și reducerea emisiilor. Noul Opel Ampera-e va deschide drumul mobilității electrice prin eliminarea barierelor pe care le constituie prețul ridicat și autonomia redusă de funcționare", a declarat dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel Group.

Modelul Ampera-e cu proporțiile unice și compacte este propulsat de baterii plate, amplasate sub podeaua din interior. De asemenea, configurația eficientă a bateriilor asigură un interior încăpător, cu spațiu confortabil pentru cinci ocupanți și un volum al portbagajului comparabil cu cel al autovehiculelor din clasa compactă.

Ampera-e va oferi, de asemenea, premiatul asistent personal de service și conectivitate, Opel OnStar, precum și tehnologii pentru conectivitate și infotainment care vor integra perfect la bord smartphone-urile și alte dispozitive electronice.



Potrivit Digi24.ro, Opel Ampera-e este fratele geamăn al modelului Chevrolet Bolt EV care a debutat la începutul acestui an, deosebindu-se doar prin calandru și logouri.

Mașina are sub capotă un motor electric de 200 CP și 360 Nm datorită căruia electromobilul accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de șapte secunde și atinge o viteză maximă de 146 de kilometri pe oră.

Prețul oficial nu a fost comunicat, dar acum Chevrolet Bolt EV se vinde în Statele Unite cu 30 de mii de dolari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6995 secunde