O nouă sursă de energie regenerabilă: motoarele propulsate de apa evaporată

295
1
O nouă sursă de energie regenerabilă: motoarele propulsate de apa evaporată - onouasursadeenergieregenerabila-1434527730.jpg

Articole de la același autor

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au creat o tehnologie care permite folosirea energiei obținute din procesul imperceptibil de evaporare a apei pentru a alimenta mici dispozitive. Ozgur Sahin și echipa sa au descoperit că anumite microorganisme care absorb apa, își modifică volumul, pentru ca apoi în timp ce se evaporează lichidul, volumul să scadă. "Procesul este similar mișcării mușchilor", spunea Sahin într-un clip care prezintă rezultatele studiului. Combinarea forței a milioane de astfel de microorganisme generează o forță mică dar măsurabilă iar tot ceea ce este necesar este doar prezența unui aer încărcat de umezeală, explică specialiștii. 

Echipa a construit și niște așa-zise "motoare cu evaporare" pentru a folosi această forță. Pe rotorul acestui motor există niște pale care își modifică poziția în funcție de zona unde se află, jumătate din suprafața acestuia fiind acoperită, permițând astfel evaporarea apei și generarea mișcării de rotație.

Viitoarele aplicații ar putea include proiecte de mașinării autonome care să funcționeze extrem de eficient în vecinătatea unei surse de apă. Un nou model de colectare a energiei regenerabile se ivește așadar la orizont odată cu această descoperire, publicată în jurnalul Nature Communications.

Comentează știrea

cata
17 iunie 2015
Cautam colaboratori seriosi

Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa, si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5541 secunde