Noua versiune Zoom va crește nivelul de protecție a aplicației

325
Noua versiune Zoom va crește nivelul de protecție a aplicației - 5e73ad4dc4854041f25a00a6-1587568975.jpg

Articole recomandate

Zoom Video Communications Inc a anunțat miercuri îmbunătățirea caracteristicilor de criptare ale aplicației sale de videoconferințe online în vederea asigurării unei securități sporite a datelor utilizatorilor și pentru a proteja împotriva interceptării de către persoane neautorizate, informează agerpres.ro.


Noua versiune a platformei, Zoom 5.0, va fi lansată în cursul săptămânii, a indicat compania într-un comunicat.


 Zoom, care a ajuns de la 10 milioane de utilizatori zilnici la 200 de milioane în mai puțin de trei luni, s-a confruntat cu critici din partea utilizatorilor după ce specialiștii în securitate au identificat unele bug-uri în codurile sale și au evidențiat faptul că această companie nu a dezvăluit că serviciul său nu utilizează criptarea end-to-end.


Problemele aplicației, inclusiv incidente de tipul "zoombombing", în care unele persoane neautorizate perturbă videoconferința, au determinat mai multe companii, unități de învățământ și guverne să nu mai utilizeze platforma.


Compania, care concurează cu Microsoft Teams și Webex al Cisco, a răspuns prin abordarea lacunelor în materie de securitate, lansarea unui plan de 90 de zile pentru îmbunătățirea aplicației și numirea fostului director de securitate al Facebook Alex Stamos pe post de consilier.


Zoom a precizat că noua versiune aduce mai multe schimbări la interfața de utilizator, inclusiv posibilitatea de protecție prin parolă și acordarea mai multor modalități de control gazdelor conferințelor pentru a verifica participanții.


Ca răspuns la criticile conform căreia compania ar fi dirijat unele date prin servere din China, Zoom a indicat că un administrator de cont va avea posibilitatea de a alege regiunile centrelor de date pentru conferințe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2632 secunde