NASA va deschide Stația Spațială Internațională pentru turiști începând cu 2020

262
NASA va deschide Stația Spațială Internațională pentru turiști începând cu 2020 - turism-1559928188.jpg

Articole recomandate

"NASA va deschide Stația Spațială Internațională oportunităților comerciale", a anunțat Jeff DeWitt, directorul financiar al agenției spațiale americane. 


"NASA va autoriza până la două misiuni scurte pentru astronauți privați, anual", a precizat Robyn Gatens, responsabil al NASA pentru ISS.


Este vorba de sejururi de 30 de zile, a precizat NASA. Potențial, până la 10 astronauți privați vor putea să se afle pe ISS anual.


Acești "astronauți privați" vor fi transportați exclusiv de două societăți care dezvoltă în acest moment vehicule pentru NASA: SpaceX, cu capsula Crew Dragon, și Boeing, care construiește capsula Starliner.


Aceste societăți vor alege clienții și vor factura costul călătoriei, care va fi partea cea mai costisitoare a aventurii: de ordinul a 58 de milioane de dolari dus-întors, care este tariful mediu facturat către NASA pentru a-i transporta astronauții.


Dar turiștii vor plăti către NASA pentru sejurul pe orbită, pentru hrană, apă și sistemul de suport al vieții la bord.


"Acest lucru va costa circa 35.000 de dolari pe noapte, pe astronaut", a spus Jeff DeWit.


ISS nu aparține NASA: stația a fost construită împreună cu Rusia din 1998 și alte națiuni participă și trimit astronauți.


Dar Statele Unite dețin și controlează majoritatea modulelor.


Acești turiști în spațiu nu vor fi primii: omul de afaceri american Dennis Tito a fost primul, în 2001. El a plătit Rusiei circa 20 de milioane de dolari la acea vreme.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.381 secunde