NASA a dezvoltat un ventilator special pentru pacienții COVID-19 în doar 37 de zile. Poate fi folosit și acasă

344
NASA a dezvoltat un ventilator special pentru pacienții COVID-19 în doar 37 de zile. Poate fi folosit și acasă - vital-1587830085.jpg

Articole recomandate

Inginerii de la NASA au dezvoltat un venitlator cu înaltă presiune special conceput pentru a ajuta pacienții bolnavi de COVID-19, potrivit unui comunicat al agenției, citat de CNN, scrie Digi24.ro.


Ventilatorul a primit numele VITAL, după ce a trecut un testul final de la Școala de Medicină Icahn din New York la începutul săptămânii. NASA spera ca procedurile de aprobare să decurgă rapid pentru a putea fi folosit în ajutorarea pacienților. "Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute în urma testelor desfășurate într-un laborator care simulează cu mare precizie organismul uman", a spus Dr. Matthew Levin.




 Prototipul este flexibil și poate fi utilizat atât în spitale cât și în centrele de carantină care pot fi hoteluri sau locuințe. Acesta are o capacitate mai mare de a oferi oxigen pacienților decât ventilatoarele utilizate în acest moment în SUA. Cantitatea suplimentară de oxigen a fost integrată special, după ce s-a dovedit că în anumite cazuri este necesar mai mult oxigen în organismul pacienților aflați în stare gravă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.0962 secunde