Mii de utilizatori Yahoo, infectați cu viruși. România, Marea Britanie și Franța sunt cele mai afectate țări

304
Mii de utilizatori Yahoo, infectați cu viruși. România, Marea Britanie și Franța sunt cele mai afectate țări - balsomeyahoovisitorsinfectedwith-1389013371.jpg

Articole recomandate

Compania Fox-IT din Olanda a scris pe blogul său, vineri, că a detectat și investighează infectarea mai multor clienți Yahoo cu malware luat de pe ads.yahoo.com. Aceștia au luat malwareul dacă au dat click pe reclame. Fox-IT estimează că 83% dintre atacuri au avut loc în România, Marea Britanie, Franța și Pakistan și niciunul în SUA, scrie zdnet.com.


Business Insider scrie că hackerii fie au modificat rețeaua Yahoo, infectând-o cu malware, fie pur și simplu au promovat programele malware drept reclame pe ads.yahoo.com, trecând peste filtrele de securitate ale Yahoo.


Sursa notează că atacurile din ultima perioadă asupra site-urilor cu Java atrag atenția că acest limbaj de programare, creat acum 20 de ani, a devenit un ''pericol pentru securitatea online''. De asemenea, Mark Loman, cercetător pe securitate online, a confirmat pe Twitter că Yahoo a fost victima unui atac cibernetic.


Business Insider scrie că primele semne ale infecției au apărut pe 30 decembrie 2013, iar Yahoo a anunțat că lucrează pentru remedierea problemei.


Yahoo.com are un trafic de 280 milioane de vizite și 1,6 miliarde de afișări pe zi. Experții informatici estimează că 27.000 de adrese de e-mail ale Yahoo sunt virusate în fiecare oră, multe dintre acestea fiind din România. Specialiștii le recomandă utilizatorilor să își schimbe parolele, chiar dacă nu au fost afectați, anunță televiziunile de știri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014
Stire din Tehnologie : Cele mai piratate seriale în 2013
Pagina a fost generata in 1.0041 secunde