Microsoft anunță concedieri masive

377
Microsoft anunță concedieri masive - microsoft-1464185410.jpg

Articole recomandate

Microsoft Corp., care nu reușește să-și relanseze strategia mobilă, a anunțat miercuri noi măsuri de reducere a operațiunilor de telefonie mobilă achiziționate de la Nokia Corp, transmite MarketWatch.



Compania americană va concedia 1.850 de angajați, costurile de restructurare urmând să ajungă la aproximativ 950 milioane de dolari. Combinate, costurile totalizează mai mult decât a plătit Microsoft în 2014 pentru achiziționarea diviziei de telefonie mobilă a Nokia, aproximativ 9,4 miliarde de dolari.

Într-un e-mail trimis angajaților, Terry Myerson, vicepreședinte executiv al Windows and Devices Group, a insistat că firma nu renunță la operațiunile de telefonie mobilă. Microsoft produce trei modele de telefoane Lumia și va continua "să dezvolte dispozitive noi deosebite", a afirmat Myerson.

"Ne reducem operațiunile, nu ieșim din afaceri", a dat asigurări oficialul Microsoft citat de Agerpres.

În Finlanda, sediul central al Nokia, vor fi concediați 1.350 de angajați, care vor primi compensații de aproximativ 200 milioane de dolari. Alți 500 de angajați vor fi concediați la subsidiarele din întreaga lume.

Pe plan global, Microsoft avea 117.354 de angajați la sfârșitului anului fiscal 2016.

Grupul finlandez Nokia, odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunțat săptămâna trecută că marca sa va reveni pe piața de smartphone-uri și tablete.

În 2013, Nokia a vândut operațiunile de telefonie mobilă producătorului american de software Microsoft cu suma de 5,6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectivă cu Microsoft, Nokia nu va reveni pe piața telefoanelor mobile până la finele lui 2016.

Pentru această 'aventură', Nokia, care în prezent oferă echipamente și servicii pentru operatorii de telecomunicații, nu își va asuma niciun risc financiar. Pur și simplu Nokia va pune la dispoziția unei noi societăți finlandeze, denumită HMD Global, drepturile asupra mărcii Nokia, precum și brevetele sale.

"Nokia nu va face investiții financiare și nici nu va deține acțiuni la HMD", a precizat grupul finalndez, referindu-se la noua societate ce va fi controlată de mai mulți investitori a căror identitate nu a fost dezvăluită.

În schimb, Nokia va colecta comisioane de pe urma licențierii mărcii sale și a drepturilor de proprietate intelectuală.

Separat însă, grupul american Microsoft a anunțat, într-un comunicat, că va vinde activele din domeniul producției de telefoane mobile simple unei subsidiare a firmei taiwaneze Foxconn Technology, precum și companiei HMD Global, contra sumei de 350 de milioane de dolari. În schimb, grupul american va continua să producă smartphone-uri, comercializate sub marca Lumia.

Noua societate care va produce telefoane marca Nokia mizează pe faptul că utilizatorii își vor aminti și vor 'îmbrățișa' un brand care a dominat piața de telefonie mobilă timp de 14 ani, până în 2012. Grupul finlandez a ratat, însă, trecerea la smartphone-uri, categorie de dispozitive apărută în 2007, odată cu lansarea iPhone de către Apple, și care în prezent este dominată de dispozitivele ce utilizează sistemul de operare Android promovat de Google.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Mai 2016
Stire din Tehnologie : Huawei dă în judecată Samsung
Pagina a fost generata in 1.156 secunde