Mai multe ştiri online:

Microsoft acuză Moscova de atac cibernetic țintite către europarlamentare

Ştire online publicată Miercuri, 20 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Microsoft a anunțat, miercuri, că organizații politice din Europa, inclusiv din România, au fost ținta unor atacuri cibernetice din Ruisia, în perspectiva scrutinului europarlamentar. În replică, Moscova a negat toate acuzațiile.


Microsoft lansează și un apel către "organizații care susțin procesul democratic să aibă acces la sisteme de ultimă generație în materie de securitate cibernetică, dat fiind că am observat și continuăm să observăm eforturi ale națiunilor și ale altora de influențare a alegerilor în democrații din întreaga lume, inclusiv din Europa" și își promovează sistemul Microsoft AccountGuard.


Experții gigantului IT au observat recent acțiuni vizând instituții democratice din Europa (...). Aceste atacuri nu se limitează la campaniile electorale, ci vizează frecvent institute de analiză și organizații non-profit active în domenii asociate democrației, integrității electorale și politicilor publice, entități care sunt adesea în contact cu oficiali guvernamentali. Spre exemplu, Microsoft a depistat recent atacuri care au vizat angajați ai Consiliului german pentru Relații Externe (German Council on Foreign Relations), ai filialelor din Europa ale Institutului Aspen și ai Fondului german Marshall", se mai spune în comunicatul Microsoft. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8611 secunde