Microelicopterul Ingenuity trimis pentru a zbura în atmosfera planetei Marte, a fost testat cu succes

320
Microelicopterul Ingenuity trimis pentru a zbura în atmosfera planetei Marte, a fost testat cu succes - 1-1597757572.jpg

Articole recomandate

Microelicopterul Ingenuity, produs de NASA și trimis pentru a zbura în atmosfera rarefiată a planetei Marte în cadrul misiunii roverului Perseverance, a fost testat cu succes săptămâna trecută, în spațiu, transmite Agerpres.ro.


Ingenuity este primul elicopter care va încerca să zboare în atmosfera unei alte planete. În prezent, se află în drum spre Marte împreună cu roverul Perseverance, în cadrul misiunii Mars 2020 ce a fost lansată la 30 iulie.


La 7 august, cele 6 baterii litiu-ion au fost pornite și încărcate pentru prima oară în spațiu. Elicopterul care cântărește 1,8 kilograme se află plasat sub puntea roverului Perseverance și s-a încărcat cu energie de la sursa roverului, conform unui comunicat al NASA.


"Aceasta a fost o bornă importantă pentru că a fost prima noastră oportunitate de a-l porni pe Ingenuity și de a-i testa componentele electronice," a precizat Tim Canham, coordonatorul misiunii elicopterului. "Cum totul a mers ca la carte, vom repeta această activitate la fiecare două săptămâni pentru a menține un nivel satisfăcător de încărcare a bateriilor", a adăugat el.


Procesul de încărcare a bateriilor a durat 8 ore, interval în care NASA le-a analizat performanța. Bateriile au fost încărcate până la 35% din nivelul lor maxim, pentru a le menține la un nivel optim de funcționare.


Roverul Perseverance urmează să asolizeze pe Marte la 18 februarie 2021. Ulterior, când vor decide responsabilii misiunii, elicopterul Ingenuity se va desprinde de Perseverance și va efectua câteva zboruri de încercare. După ce va ajunge pe Marte, bateriile elicopterului vor fi încărcate de propriul său panou solar.


"Această activitate de încărcare arată că elicopterul a supraviețuit lansării și se descurcă bine și în mediul aspru interplanetar", a declarat și MiMi Aung, managerul de proiect Ingenuity Mars Helicopter din cadrul NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL).


Dacă zborurile experimentale se vor desfășura fără probleme, Ingenuity va demonstra că zborul robotic este posibil în microatmosfera lui Marte și va deschide ușa spre viitoare misiuni de explorare aeriană a Planetei Roșii


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2394 secunde