€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Lituanianul care a păcălit Google și Facebook să îi bage 120 de milioane de dolari în conturi și-a recunoscut faptele

Ştire online publicată Marţi, 26 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Evaldas Rimasauskas din Lituania a fost extrădat în SUA pentru a fi judecat pentru faptele sale. El a pledat vinovat la acuzațiile care i se aduc și a recunoscut că a furat 99 de milioane de dolari de la Facebook și 23 de milioane de dolari de la Google între anii 2013 și 2015.

Metoda lui Rimasauskas de a face bani de pe urma Facebook și Google a fost ingenioasă. Lituanianul și complicii lui au trimis către cele două companii emailuri prin care spuneau că sunt de la grupul taiwanez Quanta Computer, cel mai mare asamblator de calculatoare din lume, acesta realizând laptopuri pentru Apple, Dell, Hewlett-Packard, Lenovo, Fujitsu și altele, potrivit boingboing.net.

Grupul infracțional a ”furat” identitatea Quanta și a trimis emailuri către Google și Facebook pentru a le livra lor banii, aceștia având firme cu nume similare celor folosite de gigantul taiwanez. Astfel, Rimasauskas a primit 23 de milioane de dolari de la Google și 99 de milioane de Facebook. După ce a fost prins, bărbatul a fost de acord să restituie 50 de milioane de dolari, dar nu este clar ce s-a întâmplat cu restul de bani. Rimasauskas își va afla sentința pe 29 iulie. El riscă până la 30 de ani de închisoare pentru faptele sale. Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7617 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7107 secunde