Li Fi, tehnologia viitorului. Iată ce ni se pregătește

Duminică, 07 Februarie 2016
451
Internetul va trece, în următorii ani, printr-o adevărată revoluție! Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au dezvoltat o tehnologie care va face transferul de date de peste 100 de ori mai rapid decât în prezent. Astfel că site-urile, clipurile video și transmisiile live se vor încărca instant, relatează GadgetReport.ro.

Tehnologia Wi-Fi este deja depășită. Viitorul aparține inovației Li-Fi care va transmite semnalul de internet prin intermediul unor fascicole de lumină.

Dezvoltată încă din 2011 de cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh, tehnologia transmite datele prin intermediul unor lumini LED.

În urma testelor făcute în diverse medii, specialiștii au reușit să transmită date la viteze de pana la 96 Mbit/s in interiorul cladirilor. Expertii au reusit sa testeze si o rata de transfer de peste 1,6 Gbp/s, de peste 100 de ori mai rapidă decât clasicul Wi-Fi.

Potrivit GadgetReport.ro, asta înseamnă că site-urile, clipurile video și transmisiile live se vor încărca instant, fără niciun fel de întreruperi.

Vezi detalii despre tehnologie și un clip video care demonstrează lucrurile incredibile pe care le vom putea face pe internet, pe GadgetReport.ro


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2139 secunde