LG a lansat televizoarele OLED cu sistem de operare WebOS

171
LG a lansat televizoarele OLED cu sistem de operare WebOS - televizorcurbatoledlgsmarttvwebo-1396602557.jpg

Articole recomandate

LG și-a făcut debutul în România cu o nouă serie de televizoare curbate OLED. Grosimea foarte redusă a acestora se datorează folosirii tehnologiei OLED pentru fabricarea panoului. Seria include modele cu o diagonală de la 55 la 85 de inci, toate SmartTV-uri ce folosesc sistemul de operare WebOS. WebOS-ul este un sistem de operare ce are la bază tot Linux, și a fost inițial dezvoltat de Palm, apoi preluat de HP odată cu achiziția companiei, care au încercat să îl implementeze pe tablete, și după o serie de încercări nereușite l-au făcut public pentru dezvoltatori. LG a preluat aces sistem de operare și l-a adaptat pentru televizoare, simplificând astfel interfața și meniul acestora.


Sistemul de operare se mișcă rapid, este simplu de utilizat și aduce un suflu nou în această industrie. Cel mai probabil un avantaj major al acestuia este că fiind un sistem de operare deschis, au acces mai mulți dezvoltatori, element pe care se bazează și producătorul pentru a aduce cât mai multe aplicații pentu acesta.


Modelul LG GALLERY OLED (LG 55EA8800) prezintă de asemenea un interes desoebit, fiind tot un televizor OLED ce beneficiază de o ramă asemănătoare cu cea a unui tablou. Rama include un suport mobil ce permite mișcarea televizorului pe orizontală, iar în spatele acestuia se află difuzoarele televizorului. Modelul are numele de gallery, și pentru că în momentul în care nu este folosit, permite afișarea unei imagini pe post de screen-saver, fiind astfel în practică, un tablou inteligent.


LG folosește și promovează încă tehnologia 3D pasivă pentru televizoarele sale, enumerând avantajele precum ochelarii mai ieftini și care nu necesită încărcare precum și faptul că la diagonale mari nu există efectul de flicker pe care îl întâlnim la tehnologia 3D activă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3782 secunde