Îți ții telefonul la încărcat noaptea? Iată ce trebuie să știi despre bateria smartphone-ului tău

311
Îți ții telefonul la încărcat noaptea? Iată ce trebuie să știi despre bateria smartphone-ului tău - 1-1592313305.jpg

Articole recomandate

S-a spus de multă vreme că ținerea telefonului la încarcat pe timpul nopții poate provoca probleme. Ceea ce e adevărat, dar trebuie să știi că unele dintre sunt mituri, altele sunt adevărate. Pe timpul nopții, telefonul stă la încărcat aproximativ 6-8 ore, de regulă, în funcție de cât obișnuiești să dormi pe noapte.


Asta înseamnă că, la un moment dat, el se va încărca. Și atunci rămâne în priză degeaba pentru restul orelor.


Pe vremuri, bateriile telefoanelor nu erau așa de sofisticate precum acum. Mai mult, dura ore întregi până când se încărcau la maximum. Acum, telefoanele au evoluat și bateriile sunt mult mai bune. Iată ce spun specialiștii citați de Business Insider, conform playtech.ro.


"Dacă ai telefonul la încărcat toată noaptea, nu se reduce capacitatea bateriei. Totul se leagă de ciclul bateriei – cum utilizezi bateria, cât efort depune", spune unul dintre ei.


Ciclul bateriei se referă la numărul de reîncărcări de 100%%. Dacă încarci doar 50% din ea, înseamnă jumătate de ciclu. Acum, noile telefoane sunt făcute să reziste la 400 de cicluri de reîncărcare. Înseamnă undeva spre doi ani de zile.


"Dacă vorbim de eroziunea bateriei, ce trebuie să înțelegem e că bateriile telefoanelor sunt într-o stare constanța de descompunere. Telefonul ținut la încărcat noaptea nu va face o diferența notabilă în acest proces. Smartphone-urile, așa cum sugerează și numele, sunt inteligente. Fiecare unitate e dotată cu un cip ce previne încărcarea după ce a fost atinsă capacitatea de 100%. Astfel, cât timp telefonul e achiziționat de la un vânzător legitim, nu ar trebui să existe niciun pericol în lăsarea telefonului la încărcat peste noapte."


Cât despre încărcarea pe timp de noapte, nu afectează viața bateriei. Dar creează, de fapt, alte probleme. Și anume temperatura.


Apple arată, spre exemplu, că bateriile pot fi degradate de temperaturile extreme. Fie că ții telefonul în soare, la 40 de grade Celsius, fie că-l ții la încărcat toată noaptea, este fix același lucru.


Așadar, încărcarea pe timpul nopții, pe parcursul mai multor ore, nu e recomandată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3991 secunde