Încă o aplicație le va permite șoferilor să semnaleze radarele de poliție, la fel ca Waze

369
Încă o aplicație le va permite șoferilor să semnaleze radarele de poliție, la fel ca Waze - google-1571672516.jpg

Articole recomandate

Șoferii vor putea în curând să semnaleze radarele de poliție pe o nouă aplicație. Este vorba despre Google Maps, unde utilizatorii vor putea împărtăși informațiile cu ceilalți șoferi, așa cum se întâmplă în prezent pe Waze, aplicație deținută tot de Google.


Google a anunțat săptămâna trecută că utilizatorii de Google Maps pe Android sau iOS vor putea să raporteze incidente precum radare, accidente, trafic îngreunat, străzi închise și obstacolele de pe traseu, potrivit Business Insider.


Aplicații precum Waze, care este deținută tot de Google, au atras critici vehemente de la organizațiile de poliție pentru că le permit șoferilor să vadă locațiile agenților.


Poliția din New York, cea mai mare din SUA, a trimis în luna februarie o scrisoare către Google în care îi cere companiei să retragă acestă opțiune din aplicația Waze, argumentând că îi ajută pe cei care urcă beți la volan să scape nepedepsiți. În același timp, poliția din Los Angeles și Asociația Națională a Șerifilor au lansat declarații asemănătoare.


La fel ca și în cazul Waze, opțiunea Google Maps nu îi lasă pe utilizatori să raporteze diferite tipuri de operațiuni ale poliției, ci doar radarele de viteză.


Un purtător de cuvânt al Google a declarat că gigantul american consideră că astfel va contribui la eforturile de a face drumurile mai sigure, argumentând că "informarea șoferilor cu privire la radarele de viteză îi obligă să conducă mai atent și să ia decizii mai sigure când sunt pe drum".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6895 secunde