Google Street View actualizează harta digitală a României

346
Google Street View actualizează harta digitală a României - googlestreetview-1559634465.jpg

Articole recomandate

Mașinile Google vor străbate vara aceasta străzile din România pentru a actualiza imaginile disponibile pe Google Maps Street View. Acțiunea începe în primele zile ale lunii iunie și prsupune străbaterea cu mașini speciale a străzilor principalelor orașe din România și zonelor adiacente acestora din București și Ilfov, Brașov și Valea Prahovei, Constanța și litoralul Mării Negre și până la Iași, Piatra Neamț, Cluj, Târgu Jiu, Timișoara și Arad. 


Noile imagini vor fi realizate cu ajutorul celei mai noi versiuni a camerei pentru imagini la 360o. Noua tehnologie de fotografiere utilizată de mașinile Google permite realizarea unor imagini mai precise și de calitate. Alături de mașini, echipele Street View vor avea la dispoziție pentru preluarea de imagini și dispozitivul trekker. Acesta va fi folosit în 31 de orașe din România, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor și altor obiective publice unde mașinile nu au acces. Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montată cel mai nou model de cameră Steet View pentru preluarea de imagini 360. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge, scrie Agerpres citând un comunicat al Google. Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de țări de pe tot mapamondul, inclusiv în Arctica și Antarctica. 


În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe apă sau sub apă) și chiar spațiu. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile, scrie libertatea.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9369 secunde