Google finalizează achiziţionarea Fitbit. Cât a valorat această tranzacţie

2573
Google finalizează achiziţionarea Fitbit. Cât a valorat această tranzacţie - 1-1610647462.jpg

Articole recomandate

Alphabet Inc, firma care deţine motorul de căutare online Google, a finalizat preluarea producătorului de dispozitive portabile Fitbit, au anunţat, joi, companiile, transmite Reuters şi Agerpres.


Potenţiala tranzacţie a provocat temeri cu privire la puterea de piaţă a Google şi folosirea informaţiilor referitoare la sănătatea oamenilor în mesaje publicitare orientate. În decembrie, Comisia Europeană a aprobat preluarea Fitbit de către Alphabet, după ce Google a fost de acord să restricţioneze modul în care va folosi datele utilizatorilor legate de sănătate şi a oferit concesii, pentru a răspunde îngrijorărilor UE în materie de concurenţă.


"Această tranzacţie este despre dispozitive, nu despre date, şi am specificat de la început că vom proteja dreptul la viaţă privată al utilizatorilor", a dat asigurări Google, într-o postare pe blog.


În noiembrie 2018, Google a oferit 2,1 miliarde de dolari pentru preluarea Fitbit Inc, în încercarea de a controla o parte din piaţa de dispozitive pentru fitness şi smartwatch. Fitbit, odată lider pe piaţa dispozitivelor portabile, a pierdut teren în ultimii ani în faţa Apple, Xiaomi, Samsung şi Huawei


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6224 secunde