Google, Facebook, Microsoft și Twitter colaborează pentru a permite utilizatorilor să își mute datele de pe o platformă pe alta

361
Google, Facebook, Microsoft și Twitter colaborează pentru a permite utilizatorilor să își mute datele de pe o platformă pe alta - face-1532091441.jpg

Articole recomandate

Google, Facebook, Microsoft și Twitter au anunțat o nouă inițiativă de standardizare denumită Data Transfer Project, concepută ca o nouă modalitate de a muta datele între platforme. Într-o postare pe blogul companiei, Google descrie proiectul ca o funcție care permite utilizatorilor să "transfere date direct de la un serviciu la altul, fără a fi nevoie să le descarce și să le încarce din nou".


Codul existent pentru proiect este open-source și poate fi găsit pe GitHub, împreună cu un document care descrie domeniul său de aplicare. O mare parte din codul de bază constă în "adaptoare", care pot face de exemplu datele de pe Instagram funcționale pentru Flickr și invers, scrie startupcafe.ro. 


Pe lângă asta, dezvoltatorii au construit un sistem de criptare a datelor în tranzit, care emite chei confidențiale pentru fiecare tranzacție. În mod special, sistemul se concentrează mai degrabă pe transferuri unice decât pe interoperabilitatea continuă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4138 secunde