€ 4.659
£ 5.3404
$ 4.134

Mai multe ştiri online:

Google contestă amenda record de 5 miliarde de dolari impusă de Comisia Europeană

Ştire online publicată Miercuri, 18 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Google va face apel împotriva deciziei Comisiei Europene de a impune gigantului american o amendă record de 4,34 miliarde de euro, pentru restricțiile ilegale impuse producătorilor de smartphone-uri ce utilizează sistemul de operare Android și operatorilor rețelelor de telefonie mobilă, transmite Reuters. 


"Android a creat mai multe opțiuni pentru toată lumea, nu mai puține. Un ecosistem vibrant, inovații rapide și prețuri mai scăzute sunt caracteristicile clasice ale unei concurențe robuste. Vom face apel la decizia Comisiei Europene", a anunțat purtătorul de cuvânt al Google, Al Verney. 


Comisia Europeană a cerut Google să renunțe la comportamentul ilegal în termen de 90 de zile sau se va confrunta cu amenzi suplimentare, de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică pe plan global a firmei mamă Alphabet. 


Executivul comunitar a respins de asemenea argumentele Google, care susține că Apple este un concurent al dispozitivelor echipate cu sistemul de operare Android, spunând că producătorul de iPhone-uri nu constrânge suficient Google din cauza prețurilor lui mai ridicate și a comutării costurilor către utilizatori. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8285 secunde