Google, condamnat la o amendă de 900.000 de euro pentru atingere adusă vieții private în Spania

146
Google, condamnat la o amendă de 900.000 de euro pentru atingere adusă vieții private în Spania - google-1387714059.jpg

Articole recomandate

Organismul spaniol de supraveghere a Internetului a ordonat, joi, gigantului american Google să plătească o amendă de 900.000 de euro pentru "încălcări grave" ale vieții private, relatează AFP. Agenția spaniolă de protecție a datelor acuză Google "de folosire ilegală a datelor personale" obținute de la utilizatorii diferitelor servicii, între care conturile de mesagerie electronică.


"Google a colectat ilegal și a tratat informații personale" ale utilizatorilor, a afirmat agenția într-un comunicat. Ea apreciază că Google "a încălcat grav dreptul la protecția datelor personale". Google va trebui să plătească 300.000 de euro pentru fiecare dintre infracțiunile reținute împotriva sa și a primit ordinul de a-și adapta practicile la normele legale.


Potrivit agenției, Google nu a informat clar utilizatorii în legătură cu folosirea datelor colectate, precum informațiile din mesajele electronice care au permis generarea unor reclame țintite. Google este acuzat, de asemenea, că a deținut aceste date o perioadă de timp mai mare decât prevede legea și că a creat dificultăți utilizatorilor care s-au arătat îngrijorați de folosirea datelor lor.


Google a repetat că practicile sale respectau legile europene deși această activitate trebuie urmărită în mai multe țări. Autoritatea spaniolă a lansat propria anchetă împotriva Google în iunie. În septembrie, Franța a anunțat că va depune plângere împotriva companiei, acuzând-o că aduce atingere vieții private.


În Germania, Italia, Olanda și Marea Britanie, autoritățile au început proceduri similare împotriva Google. Ca și alți giganți tehnologici, Google este sub supraveghere după dezvăluirile făcute de fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate (NSA) Edward Snownden cu privire la serviciile americane de spionaj în lume.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3944 secunde