GALERIE FOTO. Cum arată noul Volkswagen crossover hibrid Cross Coupe GTE

383

Articole recomandate

Volkswagen a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Detroit conceptul Cross Coupe GTE, un crossover hibrid de 355 de cai putere, care poate fi alimentat cu energie electrică și la priză, scrie automarket.ro.
Volkswagen se folosește de Salonul Auto de la Detroit pentru a dezvălui o nouă versiune a conceptului Cross Coupe, botezată de acestă dată GTE, ca dovadă a tehnologiei hibride ascunse sub caroserie.
Creat pentru a anticipa un viitor crossover destinat pieței din America de Nord, noul Cross Coupe GTE dispune de un aspect frontal revizuit, cu o grilă din aluminiu, cu blocuri optice de tip LED, cu pasaje ale roților ceva mai generoase, cu inserții de plastic lucios și inserții cromate, cu o linie a plafonului ceva mai coborâtă, cu un eleron montat pe hayon și cu un set de jante de 22 de inch.
Interior cu trei ecrane digitale
Interiorul dispune de locuri pentru cinci pasageri și păstrează aerul simplist, dar plin de ergonomie cu care Volkswagen și-a obișnuit clienții. Nu lipsesc nici materialele de calitate superioară, cum este pielea Nappa și inserțiile de aluminiu.
Echiparea este una intens digitalizată, cu un instrumentar de bord de 12.1 inch, preluat de la Audi TT, cu un ecran tactil pentru controlul climatizării și cu un nou ecran de 10 inch pentru sistemul multimedia. Este, practic, aceeași configurație ca în cazul conceptului Golf Touch, prezentat zilele trecute la târgul noilor tehnologii din Las Vegas.
Volkswagen Golf R Touch: conceptul care face trecerea de la butoanele conservatoare la ecranele digitale
Motor de 355 de cai putere și consum de 3.3 l/100 km
Surprizele apar sub capotă, acolo unde germanii folosesc un tren de propulsie hibrid ce poate fi alimentat și la priză. El este compus dintr-un motor V6 benzină, de 3.6 litri și două alte motoare electrice ținute în viață de o baterie litiu-ion de 12.1 kWh. Combinarea celor două unități oferă conceptului o putere totală de 355 de cai și un cuplu motor de 380 de Nm.
Un pachet mulțumitor, gata să propulseze crossover-ul de la 0 la 100 de km/h în 6 secunde. În materie de eficiență, configurația oferă 32 de kilometri parcurși doar cu energie electrică și un consum de numai 3.3 litri/100 de kilometri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.659 secunde