GALERIE FOTO / A apărut prima mașină sport care funcționează cu apă sărată

2265

Articole recomandate

Start-up-ul NanoFlowcell a debutat în 2014 la Salonul Auto de la Geneva, prezentând o mașină electrică denumită Quant e-SportLimousine. 


Lăsând la o parte designul ce merită toate laudele, mașina în cauză a promis ceva ce pare dintr-un film: că poate să ruleze cu apă sărată, scrie Business Magazin.

Quant folosește o tehnologie dezvoltată inițial de NASA, mai exact o baterie alimentată de lichid ionic: mai simplu, apă sărată. Sigur, procedura nu se rezumă doar la turnarea apei în rezervor, dar tehnologia e mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât oricare alta.

Mașina, care a primit deja undă verde pentru drumurile din Europa, este dotată cu două rezervoare de 159 de litri. Unul este umplut cu lichid electrolitic încărcat pozitiv, iar celălalt cu același lichid având sarcină negativă. Rezervoarele sunt separate de o membrană, iar interacțiunea dintre lichide este ceea ce produce electricitate.

Motorul dezvoltă 136 de cai putere, iar mașina poate ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 5 secunde. Viteza maximă, spun producătorii, este de 200 de kilometri pe oră. Destul de bine, spunem noi, pentru o mașină care merge pe apă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6234 secunde