Mai multe ştiri online:

Fotografii nepublicate ale 6,8 milioane de utilizatori Facebook au fost expuse dintr-o eroare

Ştire online publicată Luni, 17 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
foto: digi24.ro
Fotografii nepublicate ale 6,8 milioane de utilizatori Facebook au fost expuse dintr-o eroare - zyz3ptu4mczoyxnoptg3mtnhnjrmztax-1545033922.jpg
Facebook este investigată de o autoritate de reglementare din Irlanda în urma anunțului companiei potrivit căruia o eroare software a expus fotografiile private a până la 6,8 milioane de utilizatori, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de erori legate de confidențialitatea datelor utilizatorilor, transmite News.ro.


Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, principala autoritate din UE care supraveghează Facebook, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că investighează compania pentru a stabili dacă a respectat reglementările europene stricte prin reacțiile sale la o serie de erori, inclusiv cea de expunere publică a fotografiilor.


Facebook a anunțat într-un comunicat să este în contact strâns cu autoritatea de reglementare și va răspunde la orice întrebare.

Investigația este a doua deschisă de autoritatea de reglementare irlandeză de la intrarea în vigoare a noilor reglementări europene, în luna mai.

Facebook a dezvăluit vulnerabilitatea foto vineri, anunțând că circa 1.500 de aplicații software au avut acces la fotografiile private ale utilizatorilor, timp de 12 zile, până la 25 septembrie.

„Regretăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat”, a anunțat Facebook pe o postare de blog.


Legislația europeană obligă companiile să anunțe autorităților incidentele în termen de 72 de ore, conferind acestora dreptul să aplice amenzi de până la 4% din veniturile globale anuale, în cazul infracțiunilor.

Facebook urma să anunțe utilizatorii cărora le-au fost expuse fotografiile.

Incidentul ar putea submina eforturile Facebook de a asigura utilizatorii și autoritățile de reglementare că face progrese în îmbunătățirea securității și a confidențialității datelor, după o serie de probleme, precum cazul Cambridge Analytica, când datele a milioane de utilizatori au fost vândute pentru campanii politice.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
sambata, 23 martie Foto : Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă 9752 vizite, 0 comentarii Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă
Sport
sambata, 23 martie Foto : Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru 6374 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru
Actual
marti, 19 martie Foto : Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia 5310 vizite, 0 comentarii Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7737 secunde