Fost hacker, consilier în securitate informatică, dezvăluiri incredibile!

392
Fost hacker, consilier în securitate informatică, dezvăluiri incredibile! - hackeratacinformational-1443078196.jpg

Articole recomandate

Raoul Chiesa, fost hacker italian, fondator și CEO la Security Brokers sfătuiește utilizatorii de Internet să aibă grijă ce postează, pentru că va fi foarte greu să șteargă acele date, indiferent dacă este vorba de fotografii sau informații cu caracter personal.


"Internetul nu uită niciodată. (...) Dacă postați ceva pe Internet, este alegerea dumneavoastră", a precizat expertul în criminalitate informatică, miercuri seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cadrul unei reuniuni la care au participat mai mulți specialiști în securitate informatică, inclusiv reprezentanți ai Serviciului Român de Informații.

Pentru a-i convinge pe utilizatorii de Internet să fie mai atenți ce date despre ei fac publice, fostul hacker le-a recomandat să își imagineze că se prezintă la un interviu de angajare, unde cei care doresc să-i ofere un loc de muncă au verificat anterior pe Internet și au descoperit fotografii mai vechi cu candidatul, în care era beat criță, dezbrăcat, îmbrățișând o statuie în centrul unui oraș.

Asemănat cu un elefant, Internetul are o memorie greu de imaginat, aprecia fostul hacker. În sprijinul afirmației sale, Raoul Chiesa a apelat la ajutorul unui actor sibian care, în timpul unei scenete, i-a spus unui programator foarte multe lucruri despre el, deși nu l-a văzut în viața sa, bazându-se doar pe ceea ce acesta a postat de-a lungul anilor pe diverse pagini de pe Internet.

Nu doar Raoul Chiesa dar și ceilalți specialiști prezenți la discuția cu sibienii au avertizat, de asemenea, că utilizatorii de Internet nu ar trebui să facă publice acele date care îi pot vulnerabiliza și care îi ajută foarte mult pe cei care le-ar putea face rău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Septembrie 2015
Stire din Tehnologie : Facebook va introduce butonul DISLIKE
Vineri, 11 Septembrie 2015
Stire din Tehnologie : ORANGE SCHIMBĂ ABONAMENTELE
Luni, 07 Septembrie 2015
Stire din Tehnologie : Camera foto cu imprimantă inclusă!
Pagina a fost generata in 0.5171 secunde