Facebook, la fel de dăunător precum fumatul

496
Facebook, la fel de dăunător precum fumatul - facebook-1548249641.jpg

Articole recomandate

Facebook dăunează societății în aceeași măsură în care fumatul dăunează sănătății, susțin mai mulți experți în tehnologie și oameni de afaceri, potrivit Business Insider.


Marc Benioff, CEO-ul Salesforce, este cel care a articulat, probabil, cel mai convingător această teorie. "Facebook este noua țigară. Dă dependență, nu este bună pentru tine și sunt oameni care încearcă să te facă să o folosești chiar dacă nu prea înțelegi despre ce e vorba", a explicat Marc Benioff, într-un interviu.

El a mers chiar mai departe și a spus că rețeaua socială trebuie supusă unor reglementări similare celor care vizează industria tutunului.

Înainte să facă aceste declarații, Benioff avusese o discuție cu Jim Steyer, fondatorul Common Sense Media, care de multă vreme face lobby pentru o mai bună protejare a copiilor în mediul online. În opinia lui Steyer, cele mai grave probleme sunt legate de faptul că rețelele sociale dau dependență și afectează atenția celor mici și nu numai.

"Comparația cu țigara a fost excelentă, în opinia mea, pentru că omul mediu are acces la ea", spune im Steyer.

Roger McNamee, fost investitor timpuriu și mentor al lui Mark Zuckerberg, susține și el teoria lui Marc Benioff. "Stimulentele pentru manipularea atenției nu înseamnă altceva decât să profiți de pe urma celor mai slabe elemente ale psihologiei umane. Nu mai e suficient să se știe multe despre noi, acum scopul este să se schimbe cee ce gândim și ceea ce facem", a avertizat Roger McNamee.

Recent, compania Facebook a anunțat că este gata să coopereze cu autoritățile de reglementare. "Trebuie să stopăm abuzul cât mai repede și trebuie să protejăm mai bine datele personale", a declarat Shery Sandberg, directorul de operațiuni al Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2172 secunde