€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Facebook a recunoscut! A fost alertată de propriii săi ingineri în privința unor activități ruse suspecte

Ştire online publicată Miercuri, 28 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Facebook a recunoscut că a fost alertat încă din 2014, de către inginerii săi, cu privire la activități ruse suspecte pe platforma sa, așadar cu mult înainte ca faptele să fie dezvăluite, dar fără să poată să confirme existența unei campanii coordonate.

Gigantul american al rețelelor de socializare este de mai multe luni în vizorul Comisiei însărcinate cu domeniul Digital, Cultura și Presa (DCMSC) din cadrul Camerei Comunelor britanice, prezidată de Damian Collins, în cadrul unei anchete cu privire la fenomenul "fake news".

Collins i-a cerut marți unui reprezentant al rețelei de socializare să explice conținutul unor e-mailuri interne aparținând Facebook - confiscate de la compania americană Six4Three, provenind la origine dintr-o plângere formulată în Statele Unite și obținute în virtutea unei proceduri parlamentare arareori utilizată, potrivit news.ro

Potrivit deputatului, într-unul dintre aceste e-mailuri se arată că un inginer de la Facebook a avertizat întreprinderea, în octombrie 2014, că adrese de IP ruse accesau ”trei miliarde” de informații pe zi.


”Dacă adresele de IP ruse extrăgeau cantități enorme de date de pe platformă (...), acest lucru a fost semnalat sau a fost ascuns sub preș?”, l-a întrebat Damien Collins pe Richard Allan, un vicepreședinte însărcinat cu datele platformei, potrivit news.ro.

”Orice informație pe care ați fi putut să o vedeți (...) este în cel mai bun caz parțială, în cel mai rău caz înșelătoare”, i-a replicat reprezentantul Facebook.

Într-o declarație transmisă AFP, Facebook a recunoscut însă că a fost alertat de personalul său însărcinat cu monitorizarea unor activități potențial suspecte în 2014.

”Inginerii care au semnalat aceste îngrijorări inițiale s-au aplecat apoi asupra problemei și nu au găsit vreo probă a vreunei activități ruse specifice”, afirmă întreprinderea.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37469 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2222 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7086 secunde